dimecres, 29 de febrer del 2012

El segon barret per al taller de la Xarxa




Aquest barret o "gorro" que també hem fet al taller de la Xarxa d'intercanvi és unisex.

En aquest cas, es comença per baix i podeu fer servir una llana d'un gruix mitjà.

PATRÓ


Amb agulles del 3 ½ muntar 98 punts.
Treballar a punt elàstic 2x2 començant i acabant la passada amb dos punts del dret.
A 5 cm. de llarg canviar les agulles (ara del núm. 5) i fer punt elàstic 1x1, minvant a la primera passada cada 5 punts i 6 punts alternativament 16 vegades 1 punt. Al final n’han de quedar 82.
A 17 cm. de llarg, minvar pel dret de la labor, en una mateixa passada: 8 vegades un minvat simple, de la següent manera: començar 1 punt dret i 1 punt revés, *1 minvat simple, 8 punts tal com es presenten*. Repetir de * a * 7 vegades més i acabar amb 74 punts.
Continuar fent els minvats cada passada del dret de la següent manera, tenint en compte que el primer punt del primer minvat sigui sempre del dret: 1 punt dret i 1 punt revés, *1 minvat simple, 7 punts tal com es presenten*. Repetir de * a *. La següent passada del dret *1 minvat simple, 6 punts tal com es presenten*… Al final han de quedar 10 punts.
Tallar el fil i passar aquest fil amb una agulla llanera per dins dels 10 punts.
Cosir de manera que no es vegi la costura pel dret de la labor.

Punts:
Elàstic 2x2: 2 punts del dret (fil per darrera de la labor) i 2 punts del revés (fil per davant de la labor).
Elàstic 1x1: 1 punt del dret i 1 punt del revés.
Minvat simple: passar 1 punt sense fer clavant l’agulla dreta com si s’hagués de fer al revés. Fer el següent punt del dret. Amb l’agulla esquerra tornar el punt sense fer a l’agulla dreta i passar-lo per sobre del punt dret (és el darrer punt de l’agulla dreta).
Quedarà 1 punt menys en el número total de punts de la labor.

Espero que, encara que el fred sembla que ja se'n va, us animeu a fer-lo i que ens feu algun comentari.


2 comentaris:

  1. Moltes gràcies i enhorabona per aquest bloc tan xulo. Sóc del club de la llana de Badalona i em sap greu que no puguis venir a compartir amb nosaltres aquesta afició. T'hauria agradat venir a la ruta llanera que vam fer per Barcelona. Estigues al cas perquè potser en tornarem a organitzar una altra...
    Repeteixo, el bloc, xulíssim i de molta utilitat.

    Fina Niubó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les teves paraules. Sí, que m'hauria agradat venir a la presentació del nou llibre de la Kate Jacobs i fer una estona del que més ens agrada compartir la nostra afició. Estaré al cas de la propera ruta llanera.
      Una abraçada.
      Rosa Maria

      Elimina