dimecres, 29 de febrer del 2012

El segon barret per al taller de la Xarxa




Aquest barret o "gorro" que també hem fet al taller de la Xarxa d'intercanvi és unisex.

En aquest cas, es comença per baix i podeu fer servir una llana d'un gruix mitjà.

PATRÓ


Amb agulles del 3 ½ muntar 98 punts.
Treballar a punt elàstic 2x2 començant i acabant la passada amb dos punts del dret.
A 5 cm. de llarg canviar les agulles (ara del núm. 5) i fer punt elàstic 1x1, minvant a la primera passada cada 5 punts i 6 punts alternativament 16 vegades 1 punt. Al final n’han de quedar 82.
A 17 cm. de llarg, minvar pel dret de la labor, en una mateixa passada: 8 vegades un minvat simple, de la següent manera: començar 1 punt dret i 1 punt revés, *1 minvat simple, 8 punts tal com es presenten*. Repetir de * a * 7 vegades més i acabar amb 74 punts.
Continuar fent els minvats cada passada del dret de la següent manera, tenint en compte que el primer punt del primer minvat sigui sempre del dret: 1 punt dret i 1 punt revés, *1 minvat simple, 7 punts tal com es presenten*. Repetir de * a *. La següent passada del dret *1 minvat simple, 6 punts tal com es presenten*… Al final han de quedar 10 punts.
Tallar el fil i passar aquest fil amb una agulla llanera per dins dels 10 punts.
Cosir de manera que no es vegi la costura pel dret de la labor.

Punts:
Elàstic 2x2: 2 punts del dret (fil per darrera de la labor) i 2 punts del revés (fil per davant de la labor).
Elàstic 1x1: 1 punt del dret i 1 punt del revés.
Minvat simple: passar 1 punt sense fer clavant l’agulla dreta com si s’hagués de fer al revés. Fer el següent punt del dret. Amb l’agulla esquerra tornar el punt sense fer a l’agulla dreta i passar-lo per sobre del punt dret (és el darrer punt de l’agulla dreta).
Quedarà 1 punt menys en el número total de punts de la labor.

Espero que, encara que el fred sembla que ja se'n va, us animeu a fer-lo i que ens feu algun comentari.


dilluns, 20 de febrer del 2012

La tarda és meva

Aquesta tarda, com que no havia de tornar a Begues per recollir els nens de l'escola, he decidit anar fins a la botiga Oyambre a comprar material. Ja fa molts dies que vull anar de compres (llanes, agulles noves...) i avui era el dia ideal.

Primer de tot, he anat a dinar al restaurant Joséphine (Pau Claris, 147) ja era tard i gairebé tancaven la cuina, però hi he pogut menjar. Un sol plat però tenia de tot, fixeu-vos:


Després m'he acostat cap a la botiga. Quan feia cinc minuts que remenava entre llanes i fils ha arribat la meva amiga Elena i ens hem anat engrescant. Jo he comprat les agulles Knitpro que volia, dues de circulars i també unes del número 9.



També hem comprat llanes i més llanes (gruixudes, primes, llises, de colors barrejats...). Que bé que ens ho hem passat i quants projectes et passen pel cap quan ets davant d'una troca de llana i d'aquestes meravelloses agulles. Ens han tractat tan bé, que hi tornarem ben aviat. Abans haurem de treballar molt i mostrar-vos, aquí al bloc, la feina feta. Això serà d'aquí a no res...

I per acabar la tarda, me n'he anat a la perruqueria a tallar-me els cabells. Mentre m'esperava i com que les llanes em cremaven als dits ja he estrenat les agulles noves i la llana gruixuda Candy de la marca italiana Adriafils.

He tornat cap a casa guapa i amb un tresor a les mans.

divendres, 17 de febrer del 2012

Gorro senzill

La Rita en una tarda molt freda del mes de febrer

Aquest gorro és molt fàcil de fer i en poca estona el podem tenir enllestit. Us aconsello que feu servir una llana d'un gruix mitjà i unes agulles del número 5 o 6.


Es posen 9 punts a l'agulla i seguim fent:
  • 1a passada del dret
  • 2a passada del revés
  • 3a passada: 1 punt de dret i una basta, un punt del dret i una basta... (tota la passada)
  • 4a passada del revés agafant la basta pel darrere i fent el punt creuat del revés (així no fem forat)
  • 5a passada: dos punts del dret i una basta...
  • 6a passada: com la 4a i totes les passades parells fins que s'acabin els augments.
  • 7a passada: tres punts del dret i una basta...
  • 9a passada: quatre punts del dret i una basta...
  • 11a passada: cinc punts del dret i una basta...
  • 13a passada: sis punts del dret i una basta...
  • 15a passada: set punts del dret i una basta...
A partir d'aquí hem de continuar sense augmentar fins arribar als 22 centímetres de llargada total del gorro. Després tancarem els punts i el cosirem sense que es noti.


En funció del tipus de llana que fem servir tindrem gorros ben divertits i bonics.



Un agraïment per a la meva neboda Rita que ha fet de model per poder-vos mostrar tots aquests gorros.


dilluns, 13 de febrer del 2012

La febre del punt de mitja

Ja fa unes setmanes que tot el que m'envolta em fa remprendre la meva afició pel punt de mitja. En aquesta primera entrada vull agrair a totes les persones que m'han engrescat en aquesta aventura: les meves companyes del taller de "gorros" que faig per a la xarxa d'intercanvi de Begues, les meves amigues de la feina amb qui contínuament comparteixo aquesta i d'altres aficions i neguits, i la meva mare que sempre és al meu costat per ajudar-me en tot allò que faig o necessito. 
Mentre enceto aquest bloc també he començat a llegir el llibre El club de los viernes de la Kate Jacobs. És un bon començament per engegar Entre llanes i fils, no creieu?